Change language
Crna Gora > Sjever> Zimska sezona i skrivene ljepote Crne Gore

Zimska sezona i skrivene ljepote Crne Gore

Tek što su se primirile ljetnje gužve na primorju, prvi snjegovi po planinskim vrhovima sjevera označili su i zvanično početak zimske turističke sezone.

Montenegro.com se kao i uvjek do sada potrudio da vam pribavi što je moguće veći broj fotografija i sugestija za ljubitelje ekstremnih sportova, skijanja ili planinarenja. Naši putopisi su namjenjeni i onima koji jednostavno žele virtuelnu šetnju crnogorskim planinama, kanjonima, jezerima, prašumama i drugim mnogobrojnim atrakcijama, skrivenim u netaknutoj prirodi i još uvjek skoro potpuno neiskorištenim u turističke svrhe.

Image

Kanjon Mrtvice

 

Image

Ledena pećina


Image

Komovi

Crna Gora je zemlja prelijepe obale, jedinstevnih plaža, ostrva, kulturnog bogatstva i najvećeg jezera u ovom dijelu Evrope. Ona je prebogata lovištima, pticama i svim mogućim ribljim vrstama, ali suštinsko bogatstvo njenog turističkog proizvoda je ogroman diverzitet prirodnih ljepota i različitosti na jako malom prostoru. Upravo to je onaj osnovni kvalitet koji turistički proizvod Crne Gore čini jedinstevenim na Mediteranu.

Image

 

Manito i Kapetanovo Jezero

Veoma je malo mjesta na svijetu uopšte gdje u nekim periodima godine mozete rano ujutro da odete na skijanje ili snowboard, a samo sat vremena kasnije da uživate na nekoj od prelijepih pješčanih plaža, uz naravno neki dobar koktel i vrhunski pogled.

Image

Lipovo, Balji zub

Najveći broj turista koji posjete Crnu Goru tokom ljetnjih mjeseci, u samom špicu sezone, i kad sve vrvi od ljetnjih ugođaja, i ne sanja da ustvari najidealniji period za posjetu može biti tokom predsezone, period koji zahvata kraj mjeseca Aprila, Maj i Jun.

Image

Zminje jezero

To su mjeseci za koje možemo reći da su pravi spoj klime i prednosti jedne male zemlje prebogate najrazličitijim iznenađenjima prirode. Čak i kada još uvjek nije otopljen sav snjeg po planinama, uveliko započinje sezona kupanja i morskih čarolija!

Image

Bablji zub Sinjavina

Danas, za početak upoznavanja sa planinskim atrakcijama, ćemo napraviti malu šetnju kroz ono što slobodno možemo nazvati skrivenom ljepotom "crnih brda". Na fotografijama se zahvaljujemo našim prijateljima, članovima Planinarskog društva “Komovi” iz Podgorice i njihovom vrsnom fotografu Igoru Stojoviću.

Image

Rivačko Jezero

Oni koji prvi put budu gledali ove fotografije i koji još uvjek ne poznaju sve prirodne ljepote naše zemlje na trenutak mogu pomisliti da su one napravljene na različitim mjestima širom svijeta. Sva ova ljepota, sve te raznolikosti su baš tu na jednom malom prostoru u našoj i vašoj Crnoj Gori.
Image Tara


Image Skadarsko Jezero


Image Žabojsko jezero


Image Skakavac


Image Kučke Planine


Image Put do Kapetanovog Jezera


Image Planinarenje po Veruši


Image Prokletije


Image Dolina Grabaje


Image Image Zimska idila na Durmitoru


Dođite nam što prije, otkrijte sve skrivene ljepote Crne Gore.


Gordan Stojovic Montenegro.com