card image cap

Eko smještaj Šćepanović - Kolašin

Eko smještaj Šćepanović - Kolašin

Smještaj Šćepanović – Goleš se nalazi u katunu Goleš, na 1600 m nadmorske visine. Graniči se sa Nacionalnim parkom „Biogradska Gora“ i predstavlja jedan od najljepših djelova planine Bjelasice. U...
Goleš 81210 Kolasin 241 Europe

Smještaj Šćepanović – Goleš se nalazi u katunu Goleš, na 1600 m nadmorske visine. Graniči se sa Nacionalnim parkom „Biogradska Gora“ i predstavlja jedan od najljepših djelova planine Bjelasice. U okviru našeg smještaja nudimo kolibe sa 10 ležajeva.
Goleš je 18 km udaljen od centra Kolašina, a 12 km od sela Trebaljevo. Do njega se može doći iz pravca Kolašina, iz Trebaljeva, kao i iz Nacionalnog parka „Biogradska Gora“. Takođe, postoje pješačke staze od Goleša do Biogradskog jezera, zatim do Vranjaka gdje se nalazi još jedan katun, kao i do Crne Glave, najvisočijeg vrha na planini Bjelasici.
Hrana koju gosti mogu probati kod nas je domaća i obuhvata tradicionalne specijaliete kao sto su kačamak, cicvara, jagnjetina kuvana u mlijeku i jagnjetina ispod sača. Nudimo i mlječne proizvode – domaći sir, kajmak, kisjelo mlijeko, zatim proizvode kao što su domaći hljeb, kifle, voćni sokovi i med.
Gosti takođe mogu da pogledaju i da kupe tradicionalne crnogorske predmete i suvenire od drveta, koje pravi vlasnik lično.
Osim još jedne kolibe gdje se priprema hrana postoji jos jedna sa dvije tuš kabine, 2 toaleta i umivaonikom. Topla voda, koja se zagrijava preko solarnih ploča, je dostupna tokom cijelog dana.