card image cap

Hotel Mogren u Budvi

Hotel Mogren u Budvi

Hotel Mogren je jedna od najautenticnijih zgrada u Budvi, a renoviran je u hotel sa 4 zvjezdice. Sagraðen 1934. godine, predstavlja neprikosoveni turisticki simbol grada. Nalazi se nasuprot kamenih odbrambenih zidova Starog grada Budve koji su sagraðeni...
85310 Budva 241 Europe

Hotel Mogren je jedna od najautenticnijih zgrada u Budvi, a renoviran je u hotel sa 4 zvjezdice. Sagraðen 1934. godine, predstavlja neprikosoveni turisticki simbol grada. Nalazi se nasuprot kamenih odbrambenih zidova Starog grada Budve koji su sagraðeni u doba vladavine Venecije, a ime je dobio po obližnjoj plaži - jednoj od najljepših Budvanskih plaža, Mogren plaži.

Hotel je centralno pozicioniran i nalazi se u blizini glavnih atrakcija u Budvi. U blizini su:

Glavna kapija utvrðenja Starog grada Budva, popularne plaže kao što su Mogren, Mogren II, Slovenska plaza i gradska marina.

Cim uðete, docekace vas renovirana recepcija sa prostranim i raskošno ureðenim lobijem. Povezan sa lobijem, tu je i atrijum koji je se nalazi u centralnoj poziciji i ukrašen je raznim biljkama, fontanom i bistro stolovima za uživanje u hrani ili degustaciji vina.

Ono što hotel cini glavnim odredištem za turiste i lokalno stanovništvo je naš poznati dio terase gdje gosti mogu da rucaju napolju gledajuci brodove koji napuštaju marinu, uživajuci u svom picu i slušajuci kako galebovi pjevaju.

Terasa funkcioniše kao Gradska kafana i budi lirske emocije kada gledate prema glavnom trgu ispred Starog grada gdje su se održavale brojne manifestacije kao što je Pjesma Mediterana, Festival Ribe, karneval, proslava Nove godine i mnogi drugi dogaðaji koji se tradicionalno organizuju i održavaju baš tu.

Od 20. maja 2018. godine Gradska kafana nastavlja sa radom u novom ruhu - nakon završene adaptacije ovo kultno mjesto grada Budve dobilo je novi redizajnirani izgled, a istovremeno zadržalo tradicionalnu mediteransku atmosferu zbog koje su ga prepoznavali godinama.

Hotel ima dvije terase sa ukupno 800 mjesta, i prodavnicu sa ukusnim domacim pecivima, kao i restoran, pored svih ostalih pogodnosti.