Ada Bojana je sigurno nesvakidašnji dar prirode, okružena plavetnilom Jadranskog mora sa jedne strane i rijeke Bojane sa druge dvije strane, formirajući oblik trougla.

Pješčana plaža koja je poznata po prelijepim zalascima, krasi sitni zrnasti pijesak, duga je oko 3km i okrenuta ka moru. Povoljni vjetrovi koji prave savršene valove za sve vrste ekstremnih sportova na vodi, posebno windsurf i kitesurfing, čine ovo mjesto jednim od najboljih za ovu vrstu sportova na Jadranu. Napredni surferi su oduševljeni jakim maestralom koji duva u u poslijepodnevnim časovima, a za amatere ovo mjesto se može pohvaliti i školom za windsurf.


Kitesurfing je mlad ekstreman sport , karakteriše ga kombinacija elemenata wakeboardinga, windsurf-a, surfinga i paragliding-a, takođe ima i gimnastičkih elemenata, veoma je dinamican sport. Postoji više stilova kiteboardinga zbog čega je postao poznat i kao “jahanje na vodi”. “Jahanje na vodi” se izvodi uz pomoć manjeg (7 – 15m2) specijalno dizajniranog zmaja tj. krila. Prema procjenama ISAF i IKA , broj kitesurfera u 2012 godini u svijetu iznosio je 1.5 miliona. Cilj nam je da promovišemo ovaj atraktivni sport na našim prostorima i Crne Gore zbog izuzetnog potencijala koje ovo podneblje pruža.


© Montenegro.com