Kotor je grad mladosti, umjetnosti, tradicije, arhitekture; uvršten u listu svetske kulturne baštine. Kada bi smo počeli nabrajati sve stvari po čemu bi ovaj drevni grad mogao biti prepoznatljiv, za sigurno bi nam trebala podeblja knjiga.Lista sadrzi za svačiji ukus po nešto, počevši od muzeja prepunih vrijednih ostataka burne pomorske istorije do velikog broja starinskih crkava i građevina iz raznih vremenskih perioda.

 

Pravi duh ovog predivnog primorkog grada mozete iskusiti tokom tradicionalnih fešti i karnevala, i iskustvo je nezaboravno. Takodje, ne smijemo zaboraviti da napomenemo izuzetno kvalitetan noćni život Kotora koji raspolaze sa vrsnim resotranima, kaficima i diskotekama.
Svakako, jedna od najupečatljivijih stvari ovoga mjesta, nešto što svakom posjetiocu ostanje vividno u sjecanju su slavne kotorske zidine. Vjekovima već čuvaju grad i prostiru se na čitavih četiri kilometra, i čak do 260 metara visine, a na samom vrhu nalazi se tvrđava svetog Ivana.
Vodimo vas u šetnju kotorskim zidinama.
Zidine sa kotorske rive
Na putu ka Svetom Ivanu
Pogled na gradPogled na katedralu Svetog Tripuna Krovovi Kotora
Na samom vrhu zidina viori se zastava Republike Crne Gore, pogled se pruža prema Prčnju, Perastu i dalje premaVerigama i Risanskom zalivu.
Kotorske zidine sa zapadnog ulaza Tabačine
Sa trga Svetog TripunaUnutrašnjost katedrale
Ulaz sa zapadne strane
Uske kotorske ulice imaju posebnu magiju, oduvjek su bile inspiracija mnogobrojnim umjetnicima
Kotorske zidine noću.
Grad u kojem ćete uvek zaista uživati.Pisac: Gordan Stojović
Editor: A.B. za Montenegro.com

© Montenegro.com