Change language
Crna Gora > Cetinje > Hotel Ivanov Konak

Hotel Ivanov Konak

Ivanov_konak.jpg
 
 
Ivanova Korita - Lovćen81250 Cetinje
O hotelu

Na Ivanovim Koritima nedavno je sagrađen hotel „Ivanov konak“, dostojan imena Ivana Crnojevića, utemeljivača i prvog gospodara podlovćenske Crne Gore i najsvetije crnogorske planine - Lovćen.

Hotel je smješten u veličanstvenom ambijentu Ivanovog katuna, proglašenog za  nacionalni park, oivičenog stoljetnim bukovim i borovim šumama, krunisanim Lovćenskom kapom, na čijem se čelu, kao simbol slobode i vječnosti Crne Gore, gordo uzdiže Mauzolej Petra II Petrovića Njegoša.

Svojom nenametljivom arhitekturom hotel pruža gostima toplinu tradicionalno gostoljubivog crnogorskog ognjišta, ali i komfor evropskih hotelskih standarda.

Okolni vidikovci, do kojih vode putevi i trim staze, pogotovo Jezerski vrh sa Mauzolejem, otvaraju pogled na bajkolike predjele Crnogorskog primorja, kamenog  katunskog mora i širi pogled u nedogled, preko Skadarskog jezera do Podgorice, Rumije i Prokletija.

Sa svojih 1.250 metara nadmorske visine, sudarom kontinentalne i mediteranske klime, Ivanova Korita predstavljaju svojevrsnu vazdušnu banju koja podjednako blagotvorno utiče i na dušu i na tijelo posjetilaca.

Dodamo li tome sportske i rekreativne terene, upotpunjena je slika hotela „Ivanov konak“ kao  nezaobilazne sportsko-turističke destinacije.

Sobe i apartmani

Hotel „Ivanov konak“  nudi ugodan smještaj u pet studio apartmana i dvije dvokrevetne sobe sa sopstvenim terasama - vidikovcima.

Sobe su opremljene namještajem u rustičnom stilu, što nudi intimu i toplinu porodičnog doma, ali i komfor koji sa pravom zaslužuje četiri zvjezdice, kojima se za sada „Ivanov konak“ okrunio.

Apartmani i sobe su opremljene televizorima sa satelitskim programom, internet priključkom i mini barom.

Restoran i bar

Ugodnost boravka upotpunjuje sala za ručavanje sa 60 sjedišta, čijom domaćom atmosferom, pored tradicijom inspirisanog enterijera, dominiraju dva kamina - odžaklije. Tu je i kafe bar sa 30 sjedišta i ljetne terase koje mogu primiti 120 gostiju.

U jelovniku dominira tradicionalna crnogorska kuhinja, ali nijesu zapostavljeni ni specijaliteti poznati i priznati širom svijeta, koji obilnošću i kvalitetom zadovoljavaju i najprobirljivije gurmane.

Gostima je na raspolaganju parking za trideset vozila i hotelskim garažnim prostorom. Sve ovo upotpunjuju prekrasna dvorišta, šetalište i stoljetna bukova šuma koja se nalazi u zaleđu hotela i koja plijeni nestvarnom prirodnom ljepotom.


Kako doći

Hotel je udaljen svega 14 km od Cetinja, 34 km od Kotora, 44 km od Podgorice i  isto toliko od Budve. Do njega se može doći sopstvenim ili rent-a-car automobilom, taksijem ili autobusom – organizovano u turističkim turama.

Međutim, ljubitelji rekreacije u prirodi, posebno planinari ili osobe koje upražnjavaju brzi hod, u posjetu Ivanovim Koritima se mogu uputiti i pješice jer im nikakvu prepreku neće predstavljati odlazak pješice iz Budve, Kotora, Tivta ili sa Cetinja i Njeguša na Lovćen tj. Ivanova Korita. Na pomenutoj dionici postoje obilježene planinske staze i razni seoski putevi.

Montenegro.com Reservations

Hoteli Crna Gora

Kontaktirajte nas na: info@montenegro.com  

If you call please mention Montenegro.com so that the owner knows which ad you are referring to.
First name:
Last name:
E-mail:
Ukucajte vašu E-mail adresu ponovo:
Contact Number:
Choose arrival date:
Choose departure date:
Adults:
Children:
Email poruka:
 • ivanov_konak ivanov konak, Cetinje
 • ivanova_korita ivanov konak, Cetinje
 • pogled_na_hotel_na_lovcenu ivanov konak, Cetinje
 • mali_hotel_spolja ivanov konak, Cetinje
 • restoran_ivanov_konak ivanov konak, Cetinje
 • soba_ivanov_konak
 • sobe_hotela_ivanov_konak
 • hotel_na_ivanovim_koritima
 • hotel_ivanov_konak
 • hotel_spolja
 • hotel_na_lovcenu