Change language
Crna Gora > Rose > Apartmani Male Rose

Apartmani Male Rose

A Balcony.jpg
 
 
Rose b.bRose

Uvala gdje se sunča duša - Male Rose

 

Smjestena u prelijepoj i mirnoj uvali, zasticenoj od jakih talasa, naša kuća je odličan izbor za odmor, posebno onima koji traže privatnost i tišinu. Ona se nalazi na jednoj od najljepsih lokacija Crnogorskog primorja, u zaledju antičkog naselja Rose na poluostrvu Luštica.

Na poluostrvu su poznate plaže Zanjice, ostrvo Mamula, Plava  spilja, Mirista, Dobrec, Almara do kojih se ide brodićima, kao i do Herceg Novog ka kome redovno vozi kapetan Miki brod "Loro". Srednjevjekovni grad Kotor (UNESCO) je na 20km udaljenosti.


Opis:

Moj smjestaj će vam se dopast najviše zbog pejzaža i netaknute mediteranske prirode mejsta. On predstavlja odličan izbor za parove, porodice sa djecom, i manje grupe.

Ispred kuće se nalazi basta, privatna ponta i plažica. Svaki apartman (45-75m2) ima odvojen ulaz, kupatilo, dnevnu sobu kao i kuhinju, jednu ili dvije spavace sobe, izvrstan pogled na more, tv i wi-fi. Udaljenost od kafica-restorana je 3-10min pješke. Možemo organizavati transfere sa aerodroma Tivat (20km), Dubrovnik (56km) i Podgorica (112). Gostima je na raspolaganju basta sa lezaljkama, prostor za roštiljanje, privatna ponta gdje mogu biti privezani čamci ili na kojoj se možete sunčati, i plažica ispred kuće. Do same kuće put vodi preko kamenite obale nekih 200m.

Ja i moja porodica smo na raspolaganju za sve informacije ili preporuke, a biće nam drago da budemo od pomoći ili dodjemo ako nas pozovete telefonom. Neko od nas obično sačeka goste da poželi dobrodošlicu i da korisne informacije o mjestu. Rose su pješačka zona tako da svi ostavljamo auta na početku mjesta gdje se put završava. Taj parking uz put je javan, bezbjedan i ne naplaćuje se. Naša kuća je poslijednja u mjestu i do nje je potrebno pješačiti 7-10 min od toga parkinga. Praktikujemo ako nas gosti obavjeste kada dolaze da ih sačekamo na molu koji je na kraju puta i prebacimo im barkom stvari do kuće, kao i pri odlasku.


Kako doći sam:

Iz pravca aerodroma Tivat: Udaljenost od Rosa je 20km, i potrebno je da se sa aerodroma skrene autom na desno ka raskrsnici koja odvaja puteve za Tivat, Kotor, Budvu i Lusticu. Skrećući na toj raskrsnici još jednom desno slijedite znak Rose.

Iz pravca aerodroma u Dubrovniku: Prvi brodić koji ide iz Rosa za Herceg Novi je "Loro" u 6:30h a cijana karte po osobi je 2-3 eur. Iz luke Hercg Novog se može doći u Rose "Lorom" kao i ostalim taksi brodićima kojji voze prema poluostrvu Luštici. Luka u Herceg Novom je udaljena 15min hoda od autobuske stanice u Herceg Novom (stepenicama naniže).


Korisne informacije:

Rose su malo mjesto koje nema prodavnicu. Svakog jutra oko 10:00h nas komšija Milan dolazi na mulo pored parkinga sa bijelim kombijem i prodaje sviježi hljeb, voće i povrće. Većina mještana ga čeka u nekom od obližnjih kafića ispijajući kafu i uživajući u jutarnjoj tišini. Druga mogućnost je da se namirnice kupe u marketu u Krašićima, na putu za Rose ili da se podje do luke u Herceg Novom sto je 15min vožnje brodićem. Taksi brodići često idu.

Preko Luštice vodi asvaltni put do Kotora ili Tivta kao i do plaža na poluostrvu, vijugajući kroz stogodišnje maslinjake i sela. U nekim kućama možete kupiti manje kolićine domaćih proizvoda kao što su jaja, mlijeko, povrće, domaće maslinovo ulje, tradicionalni specijalitet sir u maslinovom ulju, pršut, kao i poznatu rakiju od maginja (lat. Arbutus unedo).

Često se noću u uvali Male Rose mored valova mogu čuti ribari iz obližnjih Krasića koji sa mrežama love ribe i u samu zoru je nose na pijace u Tivtu ili Kotoru. Strpljivi mogu od njih da kupe ribu ili predveče da sačekaju ribarski brod koji se pri povratku sa otvorenog mora zaustavlja u Rose da bi restoranima ostavio svježu ribu, gambore i školjke.

Ime mjesta potiče još iz prvih vijekova od prelijepe blijedo crvene boje koju čine zalasci sunca na ovom samom ulazu u Boku. Poluostrvo Luštica se tako zove jer je najosunčaniji dio Bokokotorskog zaliva (lus - Lustica), bogato je makijom a na nekim mjestima ima borova, agava i oleandara što daju odličnu hladovinu i osvježavajući miris vrelim ljetnim danima. Na Lustici nema vodovoda tako da stanovnici u bistjernje skupljaju kišnicu tokom godine koju koriste za kuvanje i ostale potrebe. Zato oni koji dolaze godinama na Rose kao gosti znaju da kod svojih domaćina sve može, samo da se voda bez pažnje troši...nikako! 

Zbog skrovitosti, i duha mnogi poznati umjetnici i ljudi koji žele bijeg od vreve biraju godinama Rose kao mjesto odmora koje se ne mjenja.

Мы приветствуем гостей из России!

Male Rose – это умиротворяющее место с красивым видом на море.

 

Мы организовываем трансферы из аэропортов из Тивата (20 км), Дубровника (56 км) и Подгорицы (112 км).

У нас вы сможете насладиться солнцем и нетронутой природой Средиземного моря. Наш дом прекрасно подходит для гостей, которые предпочитают уединенность. Отлично подходит для пар, самостоятельных путешественников, семей (с детьми), а также групп.

 

Наш дом находится в одном из наиболее живописных мест Черногории, в тихой бухте древнего поселения Роуз, на полуострове Луштица.

Male Rose находится в бухте, поэтому защищена от сильных волн, в каждых апартаментах есть вид на море, WiFi, а также отдельный вход. Во всех апартаментах есть ванная комната, гостиная, полностью оборудования кухня, одна или две спальни.

Апартаменты находятся в 3-5 минутах ходьбы от парковки, кафе и ресторанов.

 

Все гости могут пользоваться внутренним двориком, барбекю, частной пристанью, где можно пришвартовать лодки или просто загорать на солнце, также есть в вашем распоряжении небольшой частный пляж напротив дома.

 

Наша семья всегда рада приветствовать вас, и мы всегда готовы предоставить вам любую помощь. Поселение Роуз является пешеходной зоной, поэтому все машины необходимо оставлять на парковке на въезде. Когда вы приедете на парковку, мы можем забрать вас на небольшой лодке и отвезти к дому.

 

Мы находимся недалеко от пляжей Жаница, острова Мамула, Голубой Пещеры, Миристы, и Дробничи. Лодочные такси из Герцог-нови ходят очень часто. Средневековый городок Котор (UNESCO) находится в 20 км от нас.

 

Роуз это очень маленькое поселение, в котором нет супермаркетов. Каждое утро около 10 часов мистер Милан подъезжает на своем белом минивэне к главному входу в Роуз. Он продает свежий хлеб, фрукты и овощи. Большинство людей из поселения наслаждаются утренним кофе в ресторанчиках в ожидании мистера Милана. Вы можете делать то же самое, или же отправиться в Герцог-Нови за покупками.

 

На полуострове есть дорога, которая ведет в города Котор и Тиват. По дороге вы найдете множество пляжей и других интересных мест. Деревни окружены многовековыми оливковыми рощами. Многие местные жители продают разные товары по дороге, например, овощи, оливковое масло, традиционный сыр на оливковом масле, и бренди на земляничнике (лат. Arbutus unedo)

 

Роуз это невероятно красивое место с незабываемыми закатами, оно находится в заливе Котора.

Ночью вы можете увидеть рыбаков со своими сетями в бухте Male Rose. Вечером они приезжают в Роуз, чтобы продать свой улов в рестораны. А на утро они продают остатки в Герцог-Нови, Тивате и Которе. 

Vjera Popovic

Mob/Viber/WhatsUp:
+382 69 451 691  
+52 911 6123 2527
If you call please mention Montenegro.com so that the owner knows which ad you are referring to.
First name:
Last name:
E-mail:
Ukucajte vašu E-mail adresu ponovo:
Contact Number:
Choose arrival date:
Choose departure date:
Adults:
Children:
Email poruka:
 • a balcony male rose
 • a sea view male rose
 • spolja male rose
 • apartments_male_rose_montenegro male rose
 • rose1 male rose
 • rose4
 • a living
 • dining room
 • line of kitchen
 • 2 bedroom for 3 persons
 • b bedroom
 • living with sea view
 • view from living room
 • img_0135
 • img_0263
 • img_4897
 • img_0480
 • zalazak
 • rose, lustica
 • rose 1
 • rose 2
 • lustica peninsula, monastery on island
 • lustica peninsula, fort arza
 • lustica peninsula, zanjice