card image cap

Palace Jelena u Perastu

Palace Jelena u Perastu

Villa Jelena se nalazi u Palati Lučić-Kolović-Matikola koja se nalazi uz samu obalu, u zapadnom dijelu Perasta. Palata je nastala u drugoj polovini XVIII vijeka, o čemu svjedoči natpis na glavnoj fasadi sa godinom 1779. i imenima vlasnika, Nikola...
Obala Kapetana Marka Martinovića b.b. 85336 Perast 241 Europe

Villa Jelena se nalazi u Palati Lučić-Kolović-Matikola koja se nalazi uz samu obalu, u zapadnom dijelu Perasta. Palata je nastala u drugoj polovini XVIII vijeka, o čemu svjedoči natpis na glavnoj fasadi sa godinom 1779. i imenima vlasnika, Nikola Kolović – Matikola i sinovi iz kazade Studeni.
Palata je relativno malih dimenzija (tipa „palacin”), na tri etaže, skladnih proporcija, sa malim ograđenim dvorištem prema moru. Specifična je jer u nivou posljednje etaže ima vidionice na sve četiri strane. U prizemlju su jednostavna vrata, naknadno preuređena, a sa obje strane su prozori. Na spratu je mali balkon, a sa strana po jedan prozor profilisanog natprozornika. Palati Lučić-Kolović-Matikola је na listi UNESCO-ve svjetske baštine.
Iznad natpisa na vidionici glavne fasade prema moru nalazi se grb. Grb predstavlja varijantu grba kazade Studeni. Polje grba je podijeljeno na tri dijela, u gornjem dijelu sa desne strane je vatra koja gori pod usijanim suncem, a sa lijeve strane je vuk koji se propinje prema suncu.

Vila Jelena se sastoji od 4 dvokrevetne sobe koje nude panoramski pogled na zaliv. Njen prvobitni izgled i karakter su pazljivo obnovljeni. Svaka soba je opremljena sa visoko kvalitetnim, rucno radjenim namjestajem.
Standardna oprema u sobama:
-    Bezicni internet
-    Klimatizacija
-    Balkon ili pogled na more
-    Plazma TV sa kablovskim priključkom
-    Mini bar
-    Kupatilo sa kadom, hidromasažna tuš kabina sa saunom, djakuzi
-    Fen

Palace Jelena Rooms Perast, Crna Gora

Kategorija (broj zvjezdica):  4

Palace Jelena Rooms - Provjerite raspoloživost smještaja i cijene - Perast, Crna Gora

Adresa smještaja:
Obala Marka Martinovića BB
    85336    PerastCrna GoraCheck-in date
Check-out date