Jahanje Konja i Odmor u Crnoj Gori

Updated: 2022-06-23 21:13:29

Ništa se ne može uporediti sa odmorom koji uključuje relaksirajuće jahanje konja. Od davnina konji su bili sastavni dio života ljudi na sjeveru Crne Gore.

Photo 0 Jahanje Konja i OdmorBrojni katuni svjedoče o postojanju stočarstva i uzgoju ove plemenite životinje. Konji su pretežno korišćeni za nabavljanje drva, prenos žita i soli iz grada, vuču, i naravno jahanje.
Kombinacija smještaja u nekom od brojnih eko sela ili privatnih koliba i jahanje konja predstavlja najbolji način da se istraže Nacionalni parkovi, brojna jezera, tokovi rijeka i razni planinski vijenci.

Photo 1 Jahanje Konja i Odmor 

Organizovane jahačke ture će vas odvesti stazama kojima nije moguće proći motorizovanim vozilom i samim tim doživljaj netaknute prirode, tišine i mira biće upotpunjeniji. U brojnim skolama jahanja koje se nalaze na sjevru Crne Gore možete savladati osnovne pokrete, a možete se pretplatiti na jednodnevne i višednevne ture u kombinaciji sa kampovanjem.

Photo 2 Jahanje Konja i OdmorOve ture će vas na najbolji način upoznati sa idiličnim planinskim predjelima Bjelasice, Durmitora, Sinjajevine, Pive. Još jedna značajna karakteristika konja jeste da jahanje konja ili hipoterapija predstavlja priznatu i dokazanu metodu u pomoganju osoba sa invaliditetom i njihove efikasnije društvene integracije. U mjestu Kosanići kod Pljevalja otvoren je prvi ranč za hipoterapiju u Crnoj Gori koji svakodnevno prima posjetioce.

Photo 3 Jahanje Konja i Odmor 


Hotels