Change language
Crna Gora > Reportaže> Septembar u Crnoj Gori

Septembar u Crnoj Gori

Septembarsko lijepo vrijeme svjedoči da je ljeto još uvijek tu. Ipak, jul i avgust 2012. u Porto Montenegru obilježili su brojni uzbudljivi kulturni i zabavni događaji o kojima se govorilo kao o najznačajnijim zbivanjima sezone.
Image

Sve je počelo Božanstvenim svjetovima, izložbom grafičkih radova Salvadora Dalija, koje su u prvoj polovini jula pogledali mnogi, obilazeći Zbirku pomorskog nasljeđa i galeriju Pizana. Dobre vibracije u naselje donio je i Purobeach, a zabava povodom otvaranja privukla je veliki broj domaćih i stranih medija i poznatih ličnosti. Samo dan kasnije na molu 1 upriličen je prijem ambasade Kanade i tako obilježen kandaski državni praznik.
Image


Prvog vikenda u julu uslijedio je šoping vikend, pa je glavni gat marine postao modna pista kojom su prošetali modeli odjeveni u najnovije kolekcije Heidi Klein, Wolf & Badger, Noe & Zoe, Celine, Dsquared, MaxMara, Paul & Shark, Emporio Armani, Love Moschino D&G…

Nizom izuzetno posjećenih tematskih zabava svoj dolazak u naselje obilježile su radnje Chucs, Heidi Klein, Saddlers Union, Noe & Zoe, Italia Independent i Mawi prezentujući svoju ponudu posjetiocima marine.

Image

Šoping avanture upotpunjavane su kulturnim događajima, pa se dio programa tivatskih Purgatorija desio upravo u Porto Montenegru: promocija monografije Podmorničarstvo Jugoslavije, promocija knjige Dragana Gačevića Podmorje Crne Gore, prikazivanje dokumentarnog filma Život je… Vladimira Perovića oduševili su lokalnu publiku.

Početak avgusta dočekan je sa nestrpljenjem, jer su ljubitelji umjetnosti željeli da vide izložbu Endija Vorhola 15 minuta slave, dok su kupoholičari iščekivali novi šoping vikend sa sniženjima u svim radnjama, ali i brojnim događajima. Najviše pažnje su dobili Supermarket modna revija devet mladih crnogorskih dizajnera, promocija knjige Vesne Dedić, prijem koji je u svojoj radnji organizovala Carolina Bucci, koncert Marije Božović, ali i dječja zabava kod Noe & Zoe i koktel performans u restoranu One.

Izvor:


http://www.portomontenegro.com/me/multimedia/porto-novosti