Change language
Crna Gora > Sjever> Komovi

Komovi

Od našeg prijatelja Đorđa Kalezića iz Podgorice dobli smo nedavno veliki broj izuzetno zanimljivih slika iz cijele Crne Gore, ali i popriličan broj veoma starih fotografija koje svjedoče o nekim davno prohujalim vremenima. Te slike su nas podstakle da opet u najskorije počnemo sa objavljivanjem starih slika ljudi, gradova, događaja  u Crnoj Gori nekad.

Za danas izdvajamo ovu zaista unikatnu seriju slika nastalih za vrijeme planinarenja po Komovima. Ovom prilikom se zahvaljujemo Đorđu i pozivamo sve ostale da sa svima nama podjele svoje fotopise.

Image

Pješačenje po Komovima ImageImageZadivljujući prizori planinskog masiva na liticama Kučkog i Vasojevićkog Koma. ImageImagePogled prema nepreglednim planinskim vijencima, ImageImageŠumama ImageKatunima ImageImageI siđismo prema njima, Imagekad tamo veseli ljudi, u kućama koje se zovu stanovi ImageKatunska kafana Predprazničko veče Image ImageA onda polako mrak poče da pada. ImageVraćamo se Komovi, brzo što prije.

Gordan Stojović
Montenegro.com
28_01 m4_u_zaledju_kotoraPlaninarenje i turizamVeć izvjesno vrijeme je u svjetskom turizmu vrlo popularan takozvani aktivni odmor i u sastavu takve ponude je i planinarenje sa svim onim što taj sport podrazumijeva. Shodno tome najjače turističke organizacije...
01 doormitor snjegLjeto polako dolazi na DurmitorFotografije: Mirko Kosić Sve do kasnog proljeća na najvišoj crnogorskoj planini Durmitor još uvjek ima dovoljno snijega....