Dobrota

Updated: 2021-07-11 16:32:31

Dobrota je jedno od mjesta na našoj obali na kojem je još uvjek moguće vidjeti sav sjaj nekadašnje Boke i plemenitoga Kotora, iz vremena kada su jedrenjaci poput onoga iz priče o slavnom kapetanu Ivu Vizinu plovili svjetskim morima, pronoseći slavu ovih krajeva i donoseći mnoga bogatstva ovdašnjim pomorskim kućama.

Photo 0 DobrotaDobrota je smještena u neposrednoj blizini drevnoga Kotora sa pogledom prema Vrmcu. Šetalište u Dobroti vodi nekoliko kilometara uz obalu pored bezbroj malih kamenih ponti i starih palata, jedinstvenih i sjajnih kao nigdje drugo.

Photo 1 DobrotaPhoto 2 DobrotaVeliki broj crkava kao i u Perastu, Prčnju i drugim mjestima u kotorskom zalivu, i danas svjedoče o čvrstoj vjeri starih Dobroćana.  Crkva Sveti Matija, 17 -ti vijek

Photo 3 DobrotaPhoto 4 DobrotaDobrota je i mjesto sa jako dobrim restoranima, malim promorskim caffeima gdje zaista možete uživati u ambijentu drevne Boke. Osim toga moguće je pronaći izuzetno atraktivna mjesta za odmor, takođe u originalnom ambijentu starih palata. Gospodin Vjeko Radimir na je poslao ove predivne fotografije Dobrote, na čemu smo jako zahvalni.

Photo 5 DobrotaPhoto 6 DobrotaPozivamo i sve vas da nam pošaljete fotografije mjesta u kojima živite ili koja ste posjećivali kao bi svi krajevi i sva mjesta u Crnoj Gori bili što ravnopravnije zastupljeni na našem sajtu.

Photo 7 DobrotaPhoto 8 Dobrota