Kotorske Zidine

Updated: 2021-07-11 16:39:07

Kotor je grad mladosti, umjetnosti, tradicije, arhitekture; uvršten u listu svetske kulturne baštine. Kada bi smo počeli nabrajati sve stvari po čemu bi ovaj drevni grad mogao biti prepoznatljiv, za sigurno bi nam trebala podeblja knjiga.

Photo 0 Kotorske Zidine


Lista sadrzi za svačiji ukus po nešto, počevši od muzeja prepunih vrijednih ostataka burne pomorske istorije do velikog broja starinskih crkava i građevina iz raznih vremenskih perioda.

 

Pravi duh ovog predivnog primorkog grada mozete iskusiti tokom tradicionalnih fešti i karnevala, i iskustvo je nezaboravno. Takodje, ne smijemo zaboraviti da napomenemo izuzetno kvalitetan noćni život Kotora koji raspolaze sa vrsnim resotranima, kaficima i diskotekama.

Photo 1 Kotorske Zidine


Svakako, jedna od najupečatljivijih stvari ovoga mjesta, nešto što svakom posjetiocu ostanje vividno u sjecanju su slavne kotorske zidine. Vjekovima već čuvaju grad i prostiru se na čitavih četiri kilometra, i čak do 260 metara visine, a na samom vrhu nalazi se tvrđava svetog Ivana.

Photo 2 Kotorske Zidine


Vodimo vas u šetnju kotorskim zidinama.
Zidine sa kotorske rive
Na putu ka Svetom Ivanu
Pogled na grad

Photo 3 Kotorske Zidine


Pogled na katedralu Svetog Tripuna Krovovi Kotora
Na samom vrhu zidina viori se zastava Republike Crne Gore, pogled se pruža prema Prčnju, Perastu i dalje premaVerigama i Risanskom zalivu.
Kotorske zidine sa zapadnog ulaza Tabačine
Sa trga Svetog Tripuna

Photo 4 Kotorske Zidine


Unutrašnjost katedrale
Ulaz sa zapadne strane
Uske kotorske ulice imaju posebnu magiju, oduvjek su bile inspiracija mnogobrojnim umjetnicima
Kotorske zidine noću.
Grad u kojem ćete uvek zaista uživati.

Photo 5 Kotorske Zidine

Pisac: Gordan Stojović
Editor: A.B. za Montenegro.com